Локация

„Виждам нашир и надлъж всичко, което може да се види“
Улица Монтевидео: Всичко, което може да се види с очите
„Монтевидео е улица в столичния квартал Овча купел. Кръстена е на уругвайската столица, а името в буквален превод означава „виждам нашир и надлъж всичко, което може да се види“. И в този си смисъл, няма по-подходящо име за точно тази софийска улица. По нея наистина може да се види всичко. Гъделичкащо удивление от учебни заведения, нови кооперации, натоварен трафик и множество малки и големи магазини, и ресторанти за бързо хранене. Тук са Нов Български Университет, няколко средни училища, ВСУ Любен Каравелов и Франкофонския институт. На улицата се простира и монашеската обител Сестри евхаристинки – женски католически манастирски комплекс. ‘’Санта Миерда!” (Леле, мале!), както биха казали урусите.”

Карта градски транспортТози цитат показва пъстротата в образа на локацията – една жива софийска улица, която има голям потенциал за развитие в бъдещето. Имотът е разположен в непосредствена близост до Нов Български Унивеситет, силен притегателен фактор за студенти и млади семейства. Близостта до околовръстния път предоставя много добър комуникационен достъп. Липсата на други подобни комплекси в съседство дава предимството на проекта да маркира и предефинира характеристиките на локацията.

Въпреки, че се намира на 6 км от идеалния център на София, близостта на квартала до планината, лесния достъп, чистия въздух и обновяващата се инфраструктура го превръщат в една от най-предпочитаните локации за постоянно живеене.

В квартала минават трамваи 11 и 19 и автобуси 11, 45, 60, 73, 102. В близкосрочен план през квартала ще преминава и третият метродиаметър на Софийското метро.